Technieken


Wij plaatsen installaties in woningen, bedrijven en voor de overheid. 

Verwarming

Industriële verwarming: zoals (gasgestookte) aerothermen, stralingspanelen,luchtverwarming, stookplaatsen en industriële vloerverwarming. Hier waken wij er steeds over dat de duurzaamheid en het verbruik van de installaties voldoen aan de eisen van de klant.

Duurzame technieken: geothermische warmtepompen, gasabsoprptie warmtepompen , warmtekrachtkoppelingen, vloerverwarming, betonkernactivering en klimaatplafonds.

Proces verwarming: procesgebonden verwarmingstechnieken, eventueel met oververhit water (wij hebben enkele gecertificeerde lassers in dienst).

Klassieke verwarmingssystemen: met radiatoren en vloerverwarming voor alle soorten gebouwen.

Ventilatie

Waarom denken aan een ventillatiesysteem?

Ventilatiesystemen zijn onmisbaar om een gezond binnenklimaat waar mensen wonen of werken te garanderen. Door middel van ventilatie wordt de lucht in een ruimte ververst. Dit is absoluut noodzakelijk want stilstaande lucht gaat na verloop van tijd vervuild geraken. Heeft u ook wel eens last van onaangename geuren bij het betreden van uw vergaderruimte, wij bieden u de gepaste oplossing.

Nieuwe regelgeving met betrekking tot ventilatie!

Sinds de invoering van de EPB-wetgeving is het bovendien verplicht om voldoende ventilatie te voorzien. Indien je goed isoleert is er geen natuurlijke ventilatie meer via kieren en spleten. Daarom dienen ventilatiesystemen toegepast te worden in de hedendaagse manier van bouwen. Ventilatiesystemen van 500 tot 500.000 m³/h met warmterecuperatie, ontvochtiging, bevochtiging na of voorverwarming etc…

Air conditioning

Wij beheersen het volledige gamma aan klimatiseringstechnieken gaande van luchtbehandelingsgroepen met warmtewiel, koel-en verwarmingsbatterijen, diverse filtersystemen, luchtbevochtiging en ontvochtiging tot systemen op directe expansie zoals variabel refrigerant systems.

Wij hebben koeltechniekers in dienst met erg veel ervaring en zijn een koeltechnisch gecertificeerd bedrijf.

Sanitair

Zowel in technisch sanitair zoals regenwaterrecuperatie of hydrofoorgroepen als in het leveren en plaatsen van sanitaire toestellen zoals baden, douche’s badkamermeubelen enz…. hebben wij een ruime ervaring.

Aarzel niet om contact op te nemen met Van Laeken Installatietechniek voor meer informatie.